Back to top
Skip to main content
  • food
  • food
Cucina Mia
Zadzwoń do nas: +48224506706
Prosto i pysznie. To motto Cucina Mia. Poczuj włoski styl życia. Poczuj się swobodnie jak we własnej kuchni. W miejscu nowym, ale znajomym, gdzie każdy kęs odkrywa nowy smak. Gdzie produkty najwyższej jakości i tradycyjne przepisy włoskiej kuchni odgrywają główną rolę. Tworzymy proste dania w oparciu o świeże oryginalne składniki. Przyjazna atmosfera oraz profesjonalna i życzliwa obsługa sprawiają, że jest to idealne miejsce na spotkania z przyjaciółmi. Menu zaprojektowane przez naszego wybitnego szefa kuchni, Marcina Sasina przy wsparciu Riccardo Pinna, włoskiego szefa kuchni pochodzącego z Sardynii oparte jest na prostych daniach przygotowanych z najlepszych produktów. Wyśmienita kawa, zdrowe włoskie śniadania, pyszne lunche, sycące kolacje, bar z mozzarellą i cicchetti, oryginalne likiery i wyborne wina - to wszystko czeka na Ciebie w Cucina Mia.
 
Cucina Mia restauracja w Sheraton Grand Warsaw
  • Lokalizacja
  • ul. B. Prusa 2, Warsaw 00-493
  • Godziny otwarcia:
  • Poniedziałek - Niedziela
  • 12:00 - 23:30 (Restauracja)
    08:00 - 00:00 (Bar)
Cucina Mia Team
Szef kuchni Marcin Sasin
Nasz szef kuchni, Marcin Sasin związany jest z hotelem Sheraton Grand Warsaw od 2001 roku, a w sztuce kulinarnej od 20 lat nie ma sobie równych. Sasin zdobywał swoje ogromne doświadczenie w pięciogwiazdkowych hotelach sieci Marriott International. Między innymi, był częścią zespołu, który otwierał hotel The Westin Warsaw. Jego kreatywność i ogromna pasja do gotowania jest widoczna w każdym z jego dań. Prywatnie, Marcin jest wesołą osobą z olbrzymim poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią w dziedzinie kulinariów. Przygotowując swoje dania, łączy tradycyjne przepisy z awangardową techniką.
Zespol Cucina Mia
Zespół Cucina Mia
Kierunek całemu zespołowi wybitnych kucharzy, cukierników i kelnerów nadaje Mariusz Łukasiak, dyrektor działu Food & Beverage hotelu Sheraton Grand Warsaw. Mariusz codziennie dba o autentyczność smaków podawanych potraw i jakość produktów. Dba o przyjazną atmosferę i sprawia, że Goście Cucina Mia czują się w przestrzeniach restauracji jak na włoskich wakacjach. Mariusz zdobywał swoje doświadczenie prowadząc duże restauracje sieci hoteli Marriott International, odbył też wiele podróży, aby poznać tajniki kilku kuchni świata. Jego ulubiona - to właśnie włoska.