O nas
Prosto i pysznie. To motto Cucina Mia. Poczuj włoski styl życia. Poczuj się swobodnie jak we własnej kuchni. W miejscu nowym, ale znajomym, gdzie każdy kęs odkrywa nowy smak. Gdzie produkty najwyższej jakości i tradycyjne przepisy włoskiej kuchni odgrywają główną rolę. Tworzymy proste dania w oparciu o świeże oryginalne składniki. Przyjazna atmosfera oraz profesjonalna i życzliwa obsługa sprawiają, że jest to idealne miejsce na spotkania z przyjaciółmi. Menu zaprojektowane przez naszego wybitnego szefa kuchni, Marcina Sasina przy wsparciu Riccardo Pinna, włoskiego szefa kuchni pochodzącego z Sardynii oparte jest na prostych daniach przygotowanych z najlepszych produktów. Wyśmienita kawa, zdrowe włoskie śniadania, pyszne lunche, sycące kolacje, bar z mozzarellą i cicchetti, oryginalne likiery i wyborne wina - to wszystko czeka na Ciebie w Cucina Mia.
Cucina Mia otwierana jest już o godzinie 8 rano i pozostaje czynna aż do późnych godzin wieczornych. Restauracja działa do godziny 23:00, a bar czynny jest nawet do 00:30 w nocy.
Cucina Mia otwierana jest już o godzinie 8 rano i pozostaje czynna aż do późnych godzin wieczornych. Restauracja działa do godziny 23:00, a bar czynny jest nawet do 00:30 w nocy.

- Lokalizacja
- ul. B. Prusa 2, Warsaw 00-493
- Godziny otwarcia:
- Poniedziałek - Niedziela
- 08:00 - 21:00 (Restauracja)
- 08:00 - 21:00 (Bar)

Szef kuchni Marcin Sasin
Nasz szef kuchni, Marcin Sasin związany jest z hotelem Sheraton Grand Warsaw od 2001 roku, a w sztuce kulinarnej od 20 lat nie ma sobie równych. Sasin zdobywał swoje ogromne doświadczenie w pięciogwiazdkowych hotelach sieci Marriott International. Między innymi, był częścią zespołu, który otwierał hotel The Westin Warsaw. Jego kreatywność i ogromna pasja do gotowania jest widoczna w każdym z jego dań. Prywatnie, Marcin jest wesołą osobą z olbrzymim poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią w dziedzinie kulinariów. Przygotowując swoje dania, łączy tradycyjne przepisy z awangardową techniką.

Zespoł Cucina Mia
Kierunek całemu zespołowi wybitnych kucharzy, cukierników i kelnerów nadaje Anestis Michaloudis, dyrektor działu Food & Beverage hotelu Sheraton Grand Warsaw, który stoi za sukcesem Cucina Mia. Anestis codziennie dba o autentyczność smaków podawanych potraw i jakość produktów. Dba o przyjazną atmosferę i sprawia, że Goście Cucina Mia czują się w przestrzeniach restauracji jak na włoskich wakacjach. Anestis zdobywał swoje doświadczenie prowadząc duże restauracje nie tylko w rodzimej Grecji, ale także w Indiach, Egipcie, Tajlandii i Bangladeszu.