HomeMenu
Menu
Business Lunch Menu
Business Lunch Menu
Dwa dania 54 PLN | Aperitif: Lemoniada sycylijska | 12:00 – 16:00
Poniedziałek
Pieczony mus z bakłażana z mozzarellą i ziołami
-
Gnocchi szpinakowe z szynką parmeńską i kozim serem
-
Wtorek
Pieczone warzywa z chrupiącą sałatą i sosem pesto
-
Spaghetti alla chitarra pepperoncino z krewetkami
-
Środa
Fasolka z boczkiem pancetta i parmezanem
-
Pappardele z sosem bolońskim, pomidorami i parmezanem
-
Czwartek
Zupa krem ze szparagów z pomidorami i bazylią
-
Chicche ziemniaczane chicche z salami spianata i serem pecorino
-
Piątek
Krem z białych warzyw z chrupiącymi owocami morza i oliwą rozmarynową
-
Makaron fusilloni di seppia z pieczonym łososiem i pepperoncino
-
Wybór Deserów
Tarta cytrynowa
- -
15
Sorbety owocowe
- -
15
Owoce krojone
- -
15
Kanapki
Kanapki
BURGER WOŁOWY z sałatą rzymską, pomidorem i serem mozzarella
- -
52
KANAPKA WŁOSKA z szynką prosciutto, serem, jajkiem smażonym i focaccia
- -
46
GRILLOWANA BRUSCHETTA z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
- -
44
Tavolato Mięs & Serów
Wybór mięs
Prosciutto Crudo Di Parma Dop
-
Guanciale
-
Salame Milano
-
Spianata
-
Wybór Serów
Pecorino Sardo
-
Parmigiano Reggiano
-
Gorgonzola
-
Taleggio
-
Deska mięs i serów
Wybór 3 mięs i 3 serów
- 60 / 110 -
Pieczywo włoskie, 1 porcja w cenie
Antipasti
Antipasti
CARPACCIO WOŁOWE z parmezanem, rukolą i winegretem truflowym
- -
44
MOZZARELLA BUFALA z rukolą i pieczonymi czarnymi oliwkami
- -
46
PIECZONA OŚMIORNICA z grillowanymi ziemniakami marynowaną papryką i winegretem limonkowo-oliwkowym
- -
98
Małe Przekąski
Małe Przekąski
BRUSCHETTA z pomidorami i bazylią
- -
32
OWOCE MORZA w chrupiącej panierce z majonezem cytrynowym
- -
34
FOCACCIA z szynką prosciutto i serem mozzarella
-
Zupy
Zupy
KLASYCZNA ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW z serem mascarpone
- -
32
Sałatki
Sałatki
KREWETKI z rukolą, parmezanem, pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową
- -
50
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM, szalotkami, pieczonymi warzywami i cytrynowym winegretem
- -
58
SAŁATKA CESARSKA z kurczakiem, grzankami czosnkowymi i sosem anchovies
- -
46
Z pieca
Z pieca
PIZZA MARGHERITA z mozzarella buffalo i pesto bazyliowym
- -
42
buffalo mozzarella | pesto bazyliowe
PIZZA FUNGHI CAPRICCIOSA z serem mozzarella, szynką cotto, grzybami i oliwkami
- -
44
CALZONE SEROWE z karczochami, szpinakiem, grzybami i serami: gorgonzola, provolone, mozzarella, parmesan
- -
46
LASAGNA z ragout wołowym i beszamelem
- -
48
PARMIGIANA z bakłażanem, pomidorami, bazyliowym pesto i parmezanem
- -
42
Pasta & Risotto & Gnocchi
Pasta & Risotto & Gnocchi
SPAGHETTI* z krewetkami, cukinią i sosem z białego wina
- -
58
CZARNY MAKARON TAGLIOLINI z małżami, dzikim koprem, pomidorami koktajlowymi i oliwkami czarnymi
- -
52
TAGLIATELLE SZPINAKOWE z sosem carbonara, wieprzowiną guanciale i parmezanem
- -
50
RISOTTO POLO z kurczakiem, rukolą i parmezanem
- -
48
BURACZANE GNOCCHI DI BARBABIETOLE z serem kozim i szpinakiem
- -
46
Dania Główne
Dania Główne
ŁOSOŚ PO TOSKAŃSKU zapiekany z pomidorami i ziołami
- -
78
DORADA Z PIECA z karczochami, oliwkami i bazylią
- -
88
CIELĘCY KOTLET MEDIOLAŃSKI z karczochami, oliwkami i bazylią
- -
112
KREWETKI w sosie z masła i czosnku (6szt)
- -
62
TAGLIATA DI MANZO (250g) z sosem rozmarynowym
- -
128
FILETTO DI MANZO (200g) w sosie pieczeniowym
- -
110
Desery
Desery
TRADYCYJNE TIRAMISU z buffalo mascarpone
- -
28
TARTA CYTRYNOWA
- -
26
CIASTKO CAFE LATTE z migdałami
- -
28
GRANITA AL LIMONE: mrożony deser cytrynowy
- -
24
ZESTAW LODÓW: pistacja, czekolada, aperol spritz, śmietankowe
- -
22
Room Service
Przystawki
Carpaccio wołowe z parmezanem, rukolą i majonezem cytrynowym
- -
42
Bakłażan pieczony z serem kozim, rukolą i balsamico
- -
38
Ser taleggio z pastą truflową, chrupiącą sałatą, polentą i sosem balsamico
- -
42
Pierogi z kapustą i grzybami, do wyboru: gotowane lub smażone
- -
38
Szaszłyk z kurczaka z orzechami ziemnymi, mlekiem kokosowym i ogórkiem
- -
42
Pieczywo włoskie, 1 porcja
- -
10
Kanapki i Pizza
Klasyczna kanapka klubowa z indykiem wędzonym, pomidor | boczek | jajko
- -
46
Burger wołowy z rzymską sałatą, wieprzowiną guanciale i serem burrata z truflami
- -
48
Pizza Margherita z mozzarellą buffalo i bazyliowym pesto
- -
38
Pizza funghi capricciosa z mozzarella, szynką cotto, grzybami i oliwkami
- -
40
Sałatki
Sałatka nicejska z piersią kurczaka, jajami przepiórczymi, fasolką i ziemniakami
- -
38
Sałatka caesar z kurczakiem, grzankami i pomidorami cherry
- -
42
Dania główne
Spaghetti z krewetkami, sosem z białego wina i czosnkiem
- -
68
Lasagne z wołowym ragout bolognese
- -
46
Risotto buraczane z orzechy włoskimi i gorgonzolą
- -
42
Antrykot wołowy | rukola | redukcja balsamico | parmezan
- -
94
Okoń morski z pomidorami śliwkowymi, chili, ziołami i grzankami
- -
88
Kaczka pieczona z jabłkami, ziemniakami i sosem z wina
- -
74
Kurczak w zielonym curry z zielonymi warzywami i zielonym chili
- -
54
Dodatki do dań
frytki domowe
- -
15
ryż jaśminowy
- -
15
sałata zielona
- -
18
Zupy
Warzywna minestrone z pesto
- -
29
Tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem
- -
29
Desery
Mus czekoladowy | karmelizowane słone orzeszki
- -
32
Tarta cytrynowa
- -
26
Orientalny sernik z sera philadelphia z marakują i liśćmi limonk
- -
32
Talerz owoców krojonych
- -
32
Lista Win
Szampany
Moët & Chandon Brut
- glass -
78
bottle
- 460.00
Mumm Cordon Rouge
- bottle -
470
Taittinger Champagne Brut
- -
490
Dom Perignon
- bottle -
1800
Wina białe, Włochy
Tonno Cataratto | Chardonnay, Sicilia BIO
- -
32 -
150
Fumaio I.G.T., Sauvignon Blanc | Chardonnay
- -
32 -
150
Ruffino Libaio | Chardonnay, Toscana
- -
40 -
185
Kurtatsch Pinot Bianco – DOC Alto Adige
- -
42 -
195
Pinot Grigio D.O.C. Valdadige, Santa Margherita
- glass -
42
bottle
- 210.00
Kurtatsch Gewurztraminer – DOC Alto Adige
- bottle -
265
Wino Różowe
Crudo Rosato Negroamaro | Organic BIO
- glass -
35 bottle -
160
Wina Czerwone, Włochy
Tonno Syrah, Sicilia | BIO
- -
32 -
150
Ruffino Chianti DOCG, Toscana
- -
35 -
160
Santa Sofia Merlot & Corvina – IGT Veneto
- -
36 -
170
Pepe Nero Primitivo – IGT Salento
- -
40 -
180
Maraia Barbera del Monferato D.O.C.G.
- glass -
42
bottle
- 195.00
Santa Sofia Valpolicella Classico – DOC
- glass -
46
bottle
- 210.00
Selvapiana Vendemmia Chianti Rufina DOCG
- bottle -
240
Barbera di Alba D.O.C.G., Marchesi di Barolo
- bottle -
250
Kurtatsch Lagrein – DOC Alto Adige
- bottle -
260
Banfi Brunello di Montalcino
- bottle -
580
Barolo Marchesi di Barolo
- bottle -
620
Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico DOC / Veneto
- bottle -
690
Wina Musujące
Prosecco Di Valdobbiadene
- glass -
24
bottle
- 140.00
Perelada Brut Reserva NV DO Cava
- glass -
24
botlle
- 140.00
Vega Medien Organic Cava Brut Rose
- glass -
29
bottle
- 165.00
Napoje Bezalkoholowe
Napoje Bezalkoholowe
Woda Mineralna
- -
14
Aqua Panna, San Pellegrino
- -
20
Pepsi, Pepsi no calories, Tonic, Mirinda, 7 Up
- -
14
Fever tree tonic
- -
20
Crodino, alcohol free aperitif (0,175 l)
- -
28
Soki owocowe, ice tea (0,25 l)
- -
15
Świeży sok pomarańczowy lub grejpfrutowy
- -
21
Napoje Gorace
Espresso, cappuccino, latte macchiato, americano
- -
16
Podwójne espresso | Double espresso
- -
19
Kawa mrożona
- -
22
Herbata
- -
19
Info
Info
Informujemy, że do Państwa rachunku zostanie doliczona opłata serwisowa 10%, przeznaczona dla zespołu restauracji.
-