HomeMenu
Menu
Business Lunch Menu
Business Lunch Menu
Dwa dania 69 PLN | Aperitif: Lemoniada cytrynowa z bazylią | 12:00 – 16:00
Poniedziałek
Pieczony pomidor z mozzarella burrata, winegretem z owoców granatu i czerwonej cebuli z bazylią
-
Czarna tagliatelle z krewetkami i peperoncino
-
Wtorek
Minestrone warzywne z grzanką z focaccii
-
Pierogi rotondi z ossobuco, szparagami i oliwą rozmarynową
-
Środa
Zielone szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim
-
Ravioloni szpinakowe z ricottą bawolą i szpinakiem
-
Czwartek
Krem ze szparagów z oliwą rozmarynową i pecorino
-
Cappelli z grillowaną papryką z sosem z pieczonych pomidorów z fasolą edamame
-
Piątek
Mule w sosie z białego wina i ziołami
-
Quadroni z łososiem i mascarpone i chrupiącym jarmużem
-
Wybór Deserów
Ciastko cafelatte z migdałami
- -
20
Owoce krojone
- -
20
Śniadania
Dania śniadaniowe
Jajka w dowolnym stylu
- PLN -
21
jajecznica, smażone, omlet
Awokado & Tost
- PLN -
29
z chleba wiejskiego z jajkami w koszulkach
Szynka parmeńska
- PLN -
32
z angielskim mufinem i jajkami sous vide
Łosoś wędzony z jajkiem w koszulce
- PLN -
32
na szpinaku i toście
Placki ziemniaczane
- PLN -
28
z wędzonym pstrągiem, rukolą i serkiem
Granola
- PLN -
18
z jogurtu greckiego i owoców jagodowych
Chia pudding
- PLN -
18
z mlekiem migdałowym i mango
Owsianka
- PLN -
18
z migdałami, malinami i cynamonem
Chleb wiejski z pomidorkami
- PLN -
29
wiśniowymi i serem burrata
Owoce sezonowe
- PLN -
24
krojone
Dodatki
Bekon
- PLN -
10
Mus z awokado
- PLN -
16
Szynka parmeńska
- PLN -
14
Łosoś wędzony
- PLN -
26
Zielone algi morskie
- PLN -
14
Fasola edamame
- PLN -
12
Jogurt naturalny
- PLN -
10
Koszyk pieczywa i masło
- PLN -
10
Na słodko
Croissant z konfiturą i miodem
- PLN -
19
Bułeczka 'denish' z czekoladą
- PLN -
19
Chałka z konfiturą i miodem
- PLN -
19
Naleśniki z konfiturą i owocami
- PLN -
24
Kanapki
Kanapki
BURGER WOŁOWY z sałatą rzymską, pomidorem i serem mozzarella
- -
52
KANAPKA WŁOSKA z szynką prosciutto, serem, jajkiem smażonym i focaccia
- -
46
GRILLOWANA BRUSCHETA z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
- -
44
Tavolato Mięs & Serów
Wybór mięs
Prosciutto Crudo Di Parma Dop
-
Guanciale
-
Salame Milano
-
Spianata
-
Wybór Serów
Pecorino Sardo
-
Parmigiano Reggiano
-
Gorgonzola
-
Taleggio
-
Deska mięs i serów
Wybór 3 mięs i 3 serów
- 60 / 110 -
Pieczywo włoskie, 1 porcja w cenie
Antipasti
Antipasti
CARPACCIO WOŁOWE z parmezanem, rukolą i winegretem truflowym
- -
48
MOZZARELLA BUFALA z rukolą i pieczonymi czarnymi oliwkami
- -
46
PIECZONA OŚMIORNICA z grillowanymi ziemniakami marynowaną papryką i winegretem limonkowo-oliwkowym
- -
98
Małe Przekąski
Małe Przekąski
BRUSCHETTA z pomidorami i bazylią
- -
32
OWOCE MORZA w chrupiącej panierce z majonezem cytrynowym
- -
34
FOCACCIA z szynką prosciutto i serem mozzarella
- -
28
Zupy
Zupy
KLASYCZNA ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW z serem mascarpone
- -
32
Tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem
- -
32
ZUPA RYBNA z szafranem i warzywami
- -
38
Sałatki
Sałatki
KREWETKI z rukolą, parmezanem, pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową
- -
54
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM, szalotkami, pieczonymi warzywami i cytrynowym winegretem
- -
58
SAŁATKA CESARSKA z kurczakiem, grzankami czosnkowymi i sosem anchovies
- -
48
Z pieca
Z pieca
PIZZA MARGHERITA z mozzarella buffalo i pesto bazyliowym
- -
42
buffalo mozzarella | pesto bazyliowe
PIZZA FUNGHI CAPRICCIOSA z serem mozzarella, szynką cotto, grzybami i oliwkami
- -
44
CALZONE SEROWE z karczochami, szpinakiem, grzybami i serami: gorgonzola, provolone, mozzarella, parmesan
- -
46
LASAGNA z ragout wołowym i beszamelem
- -
48
PARMIGIANA z bakłażanem, pomidorami, bazyliowym pesto i parmezanem
- -
42
Pasta & Risotto & Gnocchi
Pasta & Risotto & Gnocchi
SPAGHETTI z krewetkami, cukinią i sosem z białego wina
- -
62
TAGLIATELLE SZPINAKOWE z sosem carbonara, wieprzowiną guanciale i parmezanem
- -
54
RISOTTO POLO z kurczakiem, rukolą i parmezanem
- -
50
BURACZANE GNOCCHI DI BARBABIETOLE z serem kozim i szpinakiem
- -
46
Dania Główne
Dania Główne
ŁOSOŚ PO TOSKAŃSKU zapiekany z pomidorami i ziołami
- -
78
DORADA Z PIECA z karczochami, oliwkami i bazylią
- -
88
CIELĘCY KOTLET MEDIOLAŃSKI z karczochami, oliwkami i bazylią
- -
112
KREWETKI w sosie z masła i czosnku (6szt)
- -
62
TAGLIATA DI MANZO (250g) z sosem rozmarynowym
- -
128
FILETTO DI MANZO (200g) w sosie pieczeniowym
- -
110
Desery
Desery
TRADYCYJNE TIRAMISU z buffalo mascarpone
- -
30
TARTA CYTRYNOWA
- -
26
CIASTKO CAFE LATTE z migdałami
- -
28
GRANITA AL LIMONE: mrożony deser cytrynowy
- -
24
ZESTAW LODÓW: pistacja, czekolada, aperol spritz, śmietankowe
- -
24
Room Service
Przystawki i sałatki
Carpaccio wołowe z parmezanem, rukolą i majonezem cytrynowym
- -
48
Owoce morza w chrupiącej panierce z majonezem cytrynowym
- -
36
Deska włoskich mięs i serów dla 2
- -
60
Sałatka z alg morskich z ogórkiem i kandyzowanym kokosem z winegretem sojowo-sezamowym
- -
46
Krewetki z rukolą, parmezanem, pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową
- -
54
Sałatka z łososiem wędzonym, szalotkami, pieczonymi warzywami i cytrynowym winegretem
- -
58
Sałatka cesarska z grzankami czosnkowymi i sosem anchovies z kurczakiem
- -
48
Sałatka cesarska z grzankami czosnkowymi i sosem anchovies z krewetkami
- -
54
Sałatka cesarska z grzankami czosnkowymi i sosem anchovies ze sznyclem wegańskim
- -
44
Pieczywo włoskie, 1 porcja
- -
14
Kanapki
Klasyczna kanapka klubowa z wędzonym indykiem, pomidorem, boczkiem i jajkiem
- -
48
Burger wołowy z rzymską sałatą, wieprzowiną guanciale i serem burrata z truflami
- -
54
Burger z kotletem z buraka, chrupiącymi warzywami i frytkami warzywnymi
- -
42
Pizza
Pizza margherita z mozzarellą buffalo i pesto bazyliowym
- -
42
Pizza funghi capricciosa z serem mozzarella, szynką cotto, grzybami i oliwkami
- -
44
Zupy
Klasyczna zupa z pieczonych pomidorów z serem mascarpone
- -
32
Klasyczna zupa z pieczonych pomidorów z wegańskimi klopsikami i bazylią
- -
32
Dania główne
Łosoś po toskańsku zapiekany z pomidorami i ziołami
- -
82
Krewetki (6 szt.) w sosie czosnkowym z masłem i spaghetti z cukinii
- -
62
Pappardelle z grillowanymi filetami wegetariańskimi i boczniakami, aromatyzowane truflową oliwą z oliwek
- -
48
Antrykot wołowy (250 g) z sosem rozmarynowym, z frytkami i zieloną sałatą
- -
128
Kurczak w zielonym curry, z zielonymi warzywami i zielonym chili
- -
62
Dodatki do dań
frytki domowe
- -
14
ryż jaśminowy
- -
14
sałata zielona
- -
18
Pieczywo włoskie, 1 porcja
- -
14
Desery
Ciastko cafelatte z migdałami
- -
28
Tarta cytrynowa
- -
26
Szarlotka z lodami waniliowymi
- -
26
Talerz owoców krojonych
- -
26
Lista Win
Szampany
Moët & Chandon Brut
- glass -
78
bottle
- 460.00
Mumm Cordon Rouge
- bottle -
470
Taittinger Champagne Brut
- -
490
Dom Perignon
- bottle -
1800
Wina białe, Włochy
Tonno Cataratto | Chardonnay, Sicilia BIO
- -
32 -
150
Fumaio I.G.T., Sauvignon Blanc | Chardonnay
- -
32 -
150
Ruffino Libaio | Chardonnay, Toscana
- -
40 -
185
Kurtatsch Pinot Bianco – DOC Alto Adige
- -
42 -
195
Pinot Grigio D.O.C. Valdadige, Santa Margherita
- glass -
42
bottle
- 210.00
Kurtatsch Gewurztraminer – DOC Alto Adige
- bottle -
265
Wino Różowe
Crudo Rosato Negroamaro | Organic BIO
- glass -
35 bottle -
160
Wina Czerwone, Włochy
Tonno Syrah, Sicilia | BIO
- -
32 -
150
Ruffino Chianti DOCG, Toscana
- -
35 -
160
Santa Sofia Merlot & Corvina – IGT Veneto
- -
36 -
170
Pepe Nero Primitivo – IGT Salento
- -
40 -
180
Maraia Barbera del Monferato D.O.C.G.
- glass -
42
bottle
- 195.00
Santa Sofia Valpolicella Classico – DOC
- glass -
46
bottle
- 210.00
Selvapiana Vendemmia Chianti Rufina DOCG
- bottle -
240
Barbera di Alba D.O.C.G., Marchesi di Barolo
- bottle -
250
Kurtatsch Lagrein – DOC Alto Adige
- bottle -
260
Banfi Brunello di Montalcino
- bottle -
580
Barolo Marchesi di Barolo
- bottle -
620
Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico DOC / Veneto
- bottle -
690
Wina Musujące
Prosecco Di Valdobbiadene
- glass -
24
bottle
- 140.00
Perelada Brut Reserva NV DO Cava
- glass -
24
botlle
- 140.00
Vega Medien Organic Cava Brut Rose
- glass -
29
bottle
- 165.00
Napoje Bezalkoholowe
Napoje Bezalkoholowe
Woda Mineralna
- -
14
Aqua Panna, San Pellegrino
- -
20
Pepsi, Pepsi no calories, Tonic, Mirinda, 7 Up
- -
14
Fever tree tonic
- -
20
Crodino, alcohol free aperitif (0,175 l)
- -
28
Soki owocowe, ice tea (0,25 l)
- -
15
Świeży sok pomarańczowy lub grejpfrutowy
- -
21
Napoje Gorace
Espresso, cappuccino, latte macchiato, americano
- -
16
Podwójne espresso | Double espresso
- -
19
Kawa mrożona
- -
22
Herbata
- -
19
Info
Info
Informujemy, że do Państwa rachunku zostanie doliczona opłata serwisowa 10%, przeznaczona dla zespołu restauracji.
-